Voorjaarsschoonmaak (in jouw organisatie)

Hero image - ZeelVis-IT

Zie jij het ook weer voor je? Zonder jas naar buiten, lekker in de zon op het terras? Het voorjaar maakt ons blij. En dat niet alleen, ze inspireert ons ook!
Ben jij al klaar voor de voorjaarsschoonmaak binnen jouw organisatie?

Een frisse wind

Het voorjaar is voor veel mensen het favoriete seizoen. Het is het moment waarop veel nieuwe dingen gestart worden. Als de natuur uitloopt, krijgen we voorjaarskriebels. In ons hoofd en in ons lijf ontstaat er nieuwe energie om zaken anders aan te pakken.

De oudere generatie was in februari druk met de voorjaarschoonmaak, zodat voor Pasen het hele huis spik- en span was. Zo’n voorjaarsschoonmaak kan je het beste stapsgewijs aanpakken. Niet alle kastjes en lades tegelijk willen opruimen, maar lade voor lade opruimen en het overzicht terug krijgen.

Na regen komt zonneschijn

Na een lange winter komt er gelukkig weer het verlossende voorjaar, althans aan deze kant van de evenaar. Ook in je eigen leven kun je soms momenten hebben waarop je niet vooruit komt, je het gevoel hebt dat je vastzit. Je gevoelsleven is net zo veranderlijk als de natuur. Maar af en toe een tijd wat langzamer gaan en wat meer tijd hebben voor reflectie is helemaal niet verkeerd. Je komt daar bijna altijd met nieuwe inzichten uit, die je ineens een heel stuk verder kunnen gaan brengen.

Het voorjaar laat dit proces als geen ander zien. Na de winter barst de kiemkracht ineens los. Het is het moment waarop veel nieuwe dingen gestart worden.

Ook jouw organisatie kan baat hebben bij zo’n frisse wind. Een tijd van stilstand en reflectie kan net zijn wat je nodig hebt om daarna te knallen als nooit tevoren. Denk aan een nieuwe applicatie zoals AFAS Software of een opfrisbeurt van de interne bedrijfsprocessen. Klik hier voor meer informatie

De kracht van een (nieuw) begin

In het begin zit heel veel kracht. De lente is net als nieuwjaar een ideale periode om te beginnen met nieuwe, frisse plannen. Wat wil je de komende periode bereiken? Waar wil je op focussen? Wat had je je begin van dit jaar voorgenomen? Maak een lijstje van frisse, nieuwe, leuke plannen en gebruik je opgeruimde schone huis en de lente om je aan te sporen!

Het nadenken over effectieve veranderingen en wat de organisatie moet doen om relevant te blijven in een veranderende markt, is strategie. Hoe kun je je werk opnieuw inrichten zodat je nieuwe routines krijgt en daarmee effectiever kunt werken? Optimaliseer je werkprocessen zodat aansluiten bij de (veranderende) behoeften en wensen van de klant. Op die manier borg je dat jij jouw voorjaarskriebels dit jaar in kunt zetten voor het maximale effect!

Dus als je net als ons ‘last’ hebt van voorjaarskriebels denken wij graag met je mee hoe je deze drang tot vernieuwing, verfrissen en de frisse wind ook kunt vertalen naar jouw organisatie.

We helpen jullie graag met de "voorjaarsschoonmaak" binnen jouw organisatie. Bij ZeelVis-IT noemen we dat scoren met optimaliseren & digitaliseren