Michel | Mijn eerste maand zit er op!

Wat is die eerste maand toch voorbij gevolgen. Daar moet ik natuurlijk wel bij zeggen dat een maand met slechts 28 dagen natuurlijk sneller voorbijvliegt dan welke andere maand dan ook 😊 Echter, mag het geen verrassing heten dat de tijd niet voor niets zo snel voorbij gaat, doordat je met een leuk en enthousiast team dag in dag uit samenwerkt. We zijn een heel divers team met verschillende expertises en ervaringen en dat maakt dat ieder van ons ook echt toegevoegde waarde kan leveren en we niet het zoveelste radertje zijn in het grote geheel. Hierdoor levert ieder van ons een veel directere bijdrage en creëren op deze wijze waarde voor onze klanten.

Zelf ben ik afgelopen maand alweer druk geweest om onze klanten te helpen met kleine en grote uitdagingen in de inrichting van hun bedrijfsprocessen. Variërend van HRM/Payroll tot Projectmanagement. Daarnaast ben ik bezig om ook onze interne inrichting verder te optimaliseren.

Zeker nu de organisatie in korte tijd behoorlijk is gegroeid, is het goed om op zo’n moment ook weer eens naar je eigen inrichting te kijken en waar nodig optimalisaties door te voeren. Dit is iets wat in de praktijk toch vaak “vergeten” wordt. Door de waan van de dag kom je niet altijd toe aan dit soort zaken, terwijl je veelal hier als organisatie wel hinder van ondervindt als je het niet doet. Een investering in een bedrijfsoptimalisatie verdien je veelal binnen no time weer terug, doordat je bijvoorbeeld handmatig werk weg automatiseert en je je hierdoor uiteindelijk beter kan richten op de zaken die er echt toe doen. In mijn hele carrière heb ik al de nodige Chinese koppelingen gezien. Veelal handmatig exporteren en importeren van bedrijfsdata. Door dit soort processen en veelal ook saai werk te automatiseren, kun jij je richten op het creëren van klantwaarde.

En laat het creëren van klantwaarde nou datgene zijn wat mijn werk zo gaaf en uitdagend maakt. Samen werken aan een oplossing, hoe complex een vraagstuk soms ook kan zijn, denken we echt out-of-the-box om tot een goede oplossing te komen. Hierbij helpt het ook om een Agile mindset te hebben. En of je nu gebruik maakt van het Scrum Framework, werkt met Kanban of aan de hand van Lean, het gaat er uiteindelijk om hoe je in de praktijk omgaat met een probleem. Durf je het bijvoorbeeld aan om buiten de gebaande wegen te zoeken naar een oplossing of durf je iets op een andere manier te doen dan gebruikelijk is, of conformeer je je altijd aan hoe we het altijd al hebben gedaan? Het klinkt heel simpel, maar dat is het zeker niet. Ook op dit vlak help ik onze klanten graag verder. Goed voorbeeld, doet natuurlijk ook goed volgen. Dat is en maakt mijn werk ook zo leuk en ik haal er dan ook heel veel energie uit als ik samen met de klant hier iets in kan bewerkstelligen.

Tja, en voordat je het weet is er alweer een maand, een jaar of nog langer voorbij gevlogen 😊.