Tim | Een jaar werken bij ZeelVis-IT

Hero image - ZeelVis-IT

Een jaar geleden ben ik als eerste medewerker van ZeelVis-IT gestart in de rol van Business Consultant. Inmiddels een jaar met veel ervaringen verder in een team dat inmiddels gegroeid is naar vijf medewerkers, waarin ieder zijn of haar eigen specialiteit heeft.

Het eerste jaar is voorbij gevlogen

Het eerste jaar is voorbij gevlogen met veel nieuwe ervaringen en een bak aan kennis rijker, maar vooral een meer dan prettige samenwerking met Beate Visser. Na een korte inwerkperiode ging ik al snel zelf als Business Consultant mijn eigen projecten draaien. Begonnen in de wereld van Human Resources (HR) bij organisaties waaronder in de kinderopvang en de zorg. Hier heb ik me verder verdiept in het vakgebied van HR en allerlei processen. In de loop van het jaar heb ik vervolgens meer projecten op het gebied van mijn eigen specialisme opgepakt, namelijk het Enterprise Resource Planning (ERP) vakgebied. Daarbij had ik veel uitdagende vraagstukken en projecten op het gebied van onder andere Ordermanagement, Projecten en Finance.

Als AFAS-specialist met veel kennis van procesoptimalisatie, werk ik inmiddels al meer dan 10 jaar met de software AFAS Profit en help ik bedrijven met het optimaliseren en automatiseren van processen. Om deze kennis te mogen delen met onze klanten, diverse vraagstukken op te lossen, beloond te zien worden met een glimlach, dat is hetgeen waarvoor ik dit werk met veel plezier doe en waar ik veel energie van krijg. Met inzet is erop gericht om voor elk vraagstuk een passende oplossing te vinden, zonder een dikke handleiding of dubbele handelingen te creëren.

Op alle onderdelen van AFAS Software de kennis in huis

Nu een jaar verder hebben we met ons team op alle onderdelen van AFAS Software de kennis in huis, om een breed scala aan klanten en multidisciplinaire vraagstukken te kunnen oplossen. Een jaar verder heb ik ook veel nieuwe mensen mogen leren kennen, waarmee gave samenwerkingen zijn ontstaan.

Vanuit mijn ERP specialisatie kom ik op het gebied van Finance vaak in aanraking met koppelingen met externe systemen. Door middel van integraties van AFAS Profit met andere systemen kunnen processen optimaal geautomatiseerd en geoptimaliseerd worden. Zo komt er binnenkort een mooie nieuwe functionaliteit van AFAS voor klanten van de Rabobank beschikbaar.

  1. Deze nieuwe bankkoppeling (API-koppeling) vervangt de huidige koppeling met de Bank Integratie Service (BIS). Met deze nieuwe Rabobankkoppeling kun je transacties ophalen en betaal- en incassobestanden verzenden.
  2. Deze nieuwe koppeling heeft onder andere als voordeel, dat je meerdere keren per dag actuele banktransacties kan ophalen. Momenteel kan dit slechts één keer per dag. Deze nieuwe koppeling wordt nu uitgetest bij een kleine groep gebruikers (soft launch), zodat de eerste feedback verzameld kan worden. Hierna zal ook voor andere gebruikers deze nieuwe functie beschikbaar worden gesteld.

Meer informatie hierover is te vinden via onderstaande URL. Wij helpen je graag om met deze nieuwe koppeling het maximale uit de integratie tussen de bank en je boekhouding te halen.

Nieuwe bankkoppeling Rabobank (API-koppeling) - AFAS Help Center

Eens kennis maken?

Wil je eens kennis maken met ons leuke team van ZeelVis-IT of heb je een vraagstuk op het gebied van HR of ERP dan staat de koffie in Albergen voor je klaar.