Biblionet Drenthe | Marleen Buurman aan het woord

Processen - ZeelVis-IT

Biblionet Drenthe
Marleen Buurman aan het woord

Marleen Buurman aan het woord:

Hoe maak je goede procesbeschrijvingen van de processen in je organisatie, waar begin je en hoe kun je de processen borgen én verbeteren? Dat waren de vragen die ik tijdens mijn eerste gesprek aan Beate stelde.

Haar eerste advies was: bewustwording binnen de organisatie van waarom procesmanagement van belang is. Dat hebben we uitgewerkt in een aantal startbijeenkomstenrond processen, met collega’s uit front-en backoffice, in de vorm van meepraat-en meedenk sessies, die veel input opleverden voor verbeterpunten.

Haar kennis, ervaring en vooral haar inspirerende enthousiasme helpen mij om met collega’s in gesprek te gaan en in gezamenlijkheid te komen tot processen en procesoptimalisatie die passen bij onze organisatie. We zijn nu ruim een jaar verder en dankzij haar inbreng en ondersteuning hebben we binnen onze organisatie de eerste stappen richting professioneel procesmanagement kunnen zetten. Mocht ik even vastzitten, dan helpt een sparring-sessie met Beate me weer op weg.

Over Biblionet Drenthe:

Bij Biblionet Drenthe ondersteunt ZeelVis-IT de procesmanager bij het optimaliseren van de processen. De organisatie ondersteunt alle bibliotheken in de provincie Drenthe. Door vele veranderingen binnen de organisatie is er behoefte aan duidelijke richtlijnen/processen om de klant beter van dienst te zijn.
Tijdens het project staat samenwerken met alle betrokken partijen op nummer 1. Door gezamenlijk te processen te beoordelen en te herschrijven, wordt er bewustzijn gecreëerd bij de betrokken medewerkers.

De procesmanager leidt het gehele project en ZeelVis-IT ondersteunt waar nodig de procesmanager tijdens het project.

Ook ondersteunt ZeelVis-IT bij de optimalisatie van AFAS door middel van een jaarplan. Door gestructureerd te optimaliseren blijft alles behapbaar voor de organisatie.

Welke onderdelen van AFAS worden gebruikt:

Binnen Biblionet is het draagvlak van AFAS onder de maat. Door samen processen te optimaliseren en gebruiksvriendelijke oplossingen in te richten, proberen we stap voor stap het draagvlak te vergroten.

Onlangs is Werken bij Biblionet ingericht en worden nieuwe medewerkers eenvoudig via InSite indienst gemeld.
Komend najaar wordt InSite in een nieuw jasje gestoken en worden alle HR processen onder de loep genomen.

  • InSite
  • OutSite
  • Financieel
  • HRM
  • Payroll
  • Projecten
Marleen Buurman op LinkedIN